Humuforte, natuurlijk verantwoord tuinieren!
potgronden - bodemverbeteraars - bodembedekkers - meststoffen

 

Humuforte® staat voor vernieuwende, 100% natuurlijke oplossingen, ter verzorging van bodem en plant en ter bescherming tegen natuurlijke vijanden. Deze werking is wetenshappelijk bewezen. Onze producten respecteren de natuurlijke balans, dus bevatten geen schadelijke toevoegingen voor mens en milieu.

 

 

Humuforte is onderdeel van moederbedrijf VACQ. VACQ is opgericht in 1994 en heeft sinds een aantal jaar een biologische en ecologische lijn ontwikkeld; Humuforte.  

 

Bio producten werden een hot item en daar hebben wij op ingespeeld. Al onze potgronden en hobby meststoffen zijn biologisch en ecologisch; dat wil zeggen dat ze dus niet schadelijk zijn voor mens, dier en natuurlijk uw tuin. Maar wat maakt onze potgronden en meststoffen nu zo bijzonder? We zijn opzoek gegaan naar een supermiddel, maar deze zijn vaak niet zo goed voor u en uw tuin. Totdat we uitkwamen bij een aantal schimmels - onze Mycoplus. Deze schimmeldraden zijn tot 100 maal fijner dan de wortels van uw planten en dringen daardoor binnen in de kleinste bodemopeningen, wat zorgt voor een betere voeding, ruimer aanbod van vocht en sporenelementen. Hierdoor krijgt u mooie sterke planten! De schimmels groeien niet alleen op de wortels, maar ook ín de wortels.  

Niet alleen ál onze potgronden bevatten deze Mycoplus, ook onze biologische bodemverbeteraars "Ferticure" zijn voorzien van dit natuurlijk mycorrhiza-product.

 

Niet alleen voor de tuinliefhebber hebben wij talloze producten, voor de bedrijven, zoals hoveniers, tuinaanleggers of bijvoorbeeld campings hebben wij ook een uitgebreid scala aan meststoffen. Ondanks dat niet al onze Professionele meststoffen zich BIO mogen noemen, is geen enkele meststof schadelijk voor het milieu ( dus geen risicodragende afvalproducten). Ze worden dan ook met de grootste zorg geproduceerd en zijn stof- en geurarm!